Tule keskustelemaan kiertotaloudesta

26.09.2018

Mikäli kiertotalouden kehittäminen osana omaa liiketoimintaa kiinnostaa tai herättää kysymyksiä, kannattaa 18.10. saapua aamukahveille Turun SparkUpiin. Silloin järjestetään juttutuokio, jonka aiheina ovat kiertotalous, siihen liittyvä liiketoiminta sekä tarjolla olevat kehittämispalvelut. Tervetulleita keskustelemaan ja kuuntelemaan ovat kaikki, joita kiertotalouden potentiaali kiinnostaa tai jotka kaipaavat siihen tukea. Tilaisuus on osa syksyllä 2018 järjestettävää yrityksille suunnattua tapahtumasarjaa, joissa 6Aika-hankkeet esittelevät eri teema-alueiden yhteistyömahdollisuuksia.

Kiertotalouden juttutuokion aamukahvit keitetään kolmen kiertotaloushankkeen voimin, joista jokainen lähestyy aihetta omista näkökulmistaan.

Tulevaisuuden kiertotalouskeskukset (CircHubs) -hanke (www.circhubs.fi) tukee yrityksiä kiertotalouden läpimurroissa. Hankeasiantuntija Sonja Lankiniemi on kiinnostunut kuulemaan yritysten ajatuksia kiertotaloudesta ja siitä, mitä he ovat teemassa jo tehneet sekä millaista tukea he mahdollisesti tarvitsevat kiertotalouteen liittyen. Tulevaisuuden kiertotalouskeskukset -hanke tarjoaa yrityksille kiertotalouteen liittyvien liiketoimintamahdollisuuksien tunnistamista sekä olemassa olevien toimintojen vahvistamista esimerkiksi ilmaisten sparrauskeskustelujen, konsultointi- ja valmennuspäivien, sparrauskeskustelujen sekä työpajojen muodossa. Turkulaisille yrityksille on tarjolla myös Topinpuiston yritysyhteistyöverkosto.

Turku Business Regionin erityisasiantuntija Julius Mannisen mielestä hyvistä yhteistyön toimintamalleista keskusteleminen on tärkeää ja mielenkiintoista. Useinkaan yritysten ei ole helppoa toteuttaa visiotaan yksin, vaan mukana tulisi olla useampi yritys tai muu organisaatio, toteaa Manninen. Hän työskentelee juuri käynnistyneessä CircVol-hankkeessa, jonka yksi keskeinen päämäärä on nimenomaan yhteistyön helpottaminen konkreettisten toimien kautta. Hankkeessa luodaan esimerkiksi Airiston ruoppausmassojen maaläjityksen mahdollistava suunnitelma kenttäkokeineen. Toimeen osallistuu laaja yritys- ja korkeakouluverkosto. CircVol-hanke edistää paikallisten maamassojen ja teollisuuden sivuvirtojen hyödyntämistä myös lukuisten yritystapaamisten ja tiedotustilaisuuksien avulla.

TRY OUT! -hankkeen projektipäällikkö Essi Hillgren pitää tärkeänä, että yritysten näkemistä kiertotalouden mahdollisuuksista ja toisaalta kiertotalouden kasvua hidastavista tekijöistä keskusteltaisiin yhdessä. TRY OUT!:a ohjaa ajatus siitä, että kiertotalouden liiketoiminnan kehittäminen edellyttää avoimuutta ja yhteisiä kokeiluja erilaisten toimijoiden välillä. Tältä pohjalta hankkeessa on kehitetty Kiertotalous 2.0 -innovaatioalusta, jonka tarkoituksena on tuoda toimijoita yhteen ja sitä myötä vauhdittaa kiertotalouden kehittämistä. Vaikka hanke lähestyy lokakuussa jo loppuaan, Hillgren muistuttaa, että innovaatioalusta jatkaa toimintaansa ja mahdollistaa yhteistyötä edelleen Turun Ammattikorkeakoulun ylläpitämänä.

Tule mukaan keskustelemaan ja kuulemaan kiertotalouden mahdollisuuksista osana liiketoimintaa!

Mitä? Juttutuokio – vauhtia yritysten kiertotalouteen

Missä? SparkUp, Tykistökatu 4, Turku

Milloin? 18.10.2018 klo 8.30—10.00

 

Ilmoittautumiset tilaisuuteen sekä lisätietoa muista syksyn 6Aika-työpajoista yrityksille: https://www.lyyti.fi/reg/Syksyn_2018_6Aikatyopajat_Turussa_9547

 

Lisätietoa:

 

Teksti: Marjukka Parkkinen